Saturday, 29 December 2012

~~~ welcome 2013 to our life,,~~~~

assalamualaikum,,,hye semua,,,sihat kah,,,lama tak jumpa  kan-2,,,hahaha,aku bersyukur kerana allah kerana memberi lagi aku nafas untuk aku hidup di alam nya,,,,,waktu ini terus berjalan,,,tanpa kita sedari ,,,walaupun perlahan tapi pasti melenyapkan sebuah kisah,,,sedar tak sedar,,,,,sekarang 2012 berada dipenghujung nye,,,,tahun 2012 penuh dengan kenangan,,,di sekolah,,di rumah,,,di kampung,,dan sebagainya,,,,,jam terus berputar tanpa henti,,,hari berganti hari,,,malam  berganti kan siang,,,,matahari digantikan dengan bulan yang bersinar yang menerangi suasana malam,,,,peristiwa demi peristiwa yang aku hadapi,,,sekarang tiada banyak masa lagi 2012 bersama aku,,,,kerana lagi beberapa hari 2012 meninggalkan  aku,,,,, semakin dekat  penghabisan 2012...semakin tamat tempoh aku menjadi seorang pelajar form 2,,,,,,seperti pernah aku katakan,,,,dulu,,,banyak memori ,,kenangan yang tercipta,,semasa di 2012,,,,kini aku hanya mampu  mengucapkan SELAMAT TINGGAL DUNIAKU DI


OH TELL ME GOODBYE,,TELL ME GOODBYE
HAHAHA,,jeng,,jeng,,sepertimana yang anda tahu,,,,kini tahun baru akan tiba tak lama lagi,,iaitu tahun
,,,,

SAY HYE,,TO 2013,, :))
kita semua  semakin dekat dengan permulaan tahun 2013,,,,,dan ia bermakna cuti sekolah pun dah nak berakhir,,,ha,,,kawan-kawan,,,dah beli ke barang sekolah untuk 2013,,,?kalau belum beli,,segera laa pergi beli kerana tak lama lagi sekolah akan di buka...hahahaha,,aku ada banyak baca status di  twitter dan facebook tentang sekolah,,,,ada yang kata tak sabar nak pergi sekolah,,,,,ada yang kata tak ada mood untuk pergi sekolah,,ada yang  berdebar-debar untuk ke sekolah,,,,haha,,,,guys,,,nak atau pun tak kalian akan memulakan sesi sekolah untuk 2013,,,,,kalian tidak dapat menolak nya,,jadi berani kan diri untuk menghadapi 2013,,,,hehe,,,ok,,di kesempatan ini,,,,,kepada semua  warga SMK SENTOSA,,kepada kawan-kawan aku,,,,,scha,syikin,tengku,aliah,atah,angah,dekna,nureen,farah adibah,hama,mardhiah ,azam,afiq amri,afiq basri, arif,rifqi,aisah,akidah,eddy,firdaus hairoliza,.ikmal,choy,swit,foong,siti ,aqish,fakhrul,khairul,..kepda batch 98'.....kepada senior-2 sekolah aku ,,,junior-2 sekolah aku,,,selamat kembali ke sekolah,,,,,,,hahaha,,,,,dan tak terlupa kepada emy, haikal,amja,amry selamat menjadi senior besar dekat sekolah,,dan selamat kembali kesekolah,,,,sayang anda semua!!!!!! saranghea..hahha#

Friday, 14 December 2012

~ ~ kanvas kenangan ~ ~

assalamualaikum....hye..i'm back for upadating blog...dah b'habuk..hahha...ok...aku ada entri nak update..and this entri khas untuk kamu duta susu basi....aku dah baca  entri yang ada di blog kamu...sejujurnya aku begitu t'sentuh bila baca blog kamu .....aku pun bangga dengan diri kamu kerana kamu seorang yang kuat menempuhi setiap halangan itulah membuat aku bangga dengan kamu....dari tahun 2009 hingga sekarang 2012 dah nak masuk 2013...terlampau banyak kenangan antara aku dan kamu duta susu basi....terlampau banyak....segala masalah pahit manis kita telah kongsi b'sama kan-2..terlampau banyak sangat gurauan kamu yang membuat aku terus tergelak hingga menangis....huhu....aku betul-2 terkejut dengan berita yg kamu sampaikan...yang pasal sekolah tuh....ia membuatkan mood untuk aku b'sekolah pada sesi 2013 seperti tiada jiwa...waahhh gitu ....hahahhaa.....kepada kamu budak duta susu basi....terima kasih sebab menjadi peneman untuk aku....peneman yang aku tak akan pernah lupa...serius~~~...nanti kalau kita tak sekelas tahun depan ...tak mengapa lah...nanti kalau tak dapat duduk sebelah dalam kelas tak mengapa la,,,,nanti kalau kita tak dapat b'gurau senda lagi macam jemah dgn jenab tak mengapalah....kalau nanti tak dapat menyelit kaki kamu.. tak mengapalah.....tapi,,percaya lah ...walaupun nanti kita jarang jumpa di sekolah....tapi hubungan kawan antara kau & aku tak akan pernah padam...kerana segala kenangan kita dah menjadi sebahagian dari sejarah hidup aku,,,percaya lahh yang aku amat menyayangi kamu ,,,,terima kasih sebab selama nih b'kongsi masalah  dengan kita....tp harap2 kita satu kelas dgn kamu ....




 kamu tahu kan gambar ape yang di atas itu....kamu juga lihat kan b'tapa akrab nya hubungan mereka....begitu juga dengan kita....kepada budak duta susu basi ...aku amat menyayangi...persahabatan kita.....yang di wujud kan dari sekolah rendah untill now.....kita sangat sayangkan kamu .....niall menyayangi liamm...uwwweekkkss.....gurau jeeppp....apepun liam lagi comell..sekian...jaga diri budak duta susu basi.....inilah kanvas kenangan khas untuk kamu baca....apepun sayang kamu ><


       
                                                                                           

Saturday, 1 December 2012

~ ~ ~ fix YOU ~ ~ ~


assalamualaikum .malam macam gini memang best layan lagu kan-2 .....malam ni aku nak share dengan kamu semua dengan satu lagu ni .....lagu yang penuh dengan erti sebuah kehidupan .....lagu ini membuat aku memunasahabah kan diri aku sendiri....yang mengajar kebahagian,kesyukuran ....aku tersangat tertarik dengan lirik lagu ni...tak tahu pula kalian .....
dimana suatu saat kehidupan tersangatlah sempurna ,,,,disaat itu diri kita tersangat bahagia...sambil tidak mampu untuk mengungkapkan apa-2 perkataan utuk melambang bahagian nya kita pada saat itu....dimana juga suatu saat kehidupan ini tersangatlah sunyi,,,seperti tiada sesiapa di dalam dunia ini untuk menemani kita...suatu saat juga dimana kesusahan menjadi teman setia untuk diri kita....finally,kita b'syukur dengan apa yang ada dalam kehidupan kita.....
itu laaa yang aku dapat dalam lirik lagu ni.....
terima kasih cikguemysuadi kerana sudi share lagu ni kat saya,,,:)

Monday, 19 November 2012

: : malamTANPAjiwa : :

assalamualaikum semua,,sihat,,,ok...dah lama aku tidak update blog...sebab pertama tiada topik yang menarik untuk aku luahkan,,,sebab kedua ,,aku tiada jiwa untuk menaip,,terasa berat jari jemari aku untuk menaip sesebuah entry,,hahaha...tapi malam ini aku ade entry untuk dikongsikan ,,,tapi mungkin agak tak berapa menarik koot..hahaha...ok...malam ini aku ditemani oleh bintang yang b'kelip-kelipan di langit ,,,begitu banyak bintang b'taburan di langit ,,,,ditemani juga  agin yang bertiup halus dan lembut....malam ini aku tidak begitu sunyi sangat kerana ada orang yang sedang b'chatting dengan aku ,,,,,,,walaupun tidak ramai ,,aku b'syukur kerana ada juga orang yang sudi  b'chatting dengan aku ,,dalam waktu begini ,,,,aku berchatting dengan orang melalui facebook lah....macam biasa ,,,aku kalau bosan aku akan tegur semua orang ..hahaha....sedang beronline di facebook...aku menegur seseorang lelaki..yang bernama HAIKAL....hahah..aku menegur sebab aku ingin tanya pada nya ,,,tentang blog.....aku hanya tanya tentang blog ..makin lama makin seronok pulak b'chatting dengan dia ,,,,,dia agak peramah,,mesra alam,,haha,,,dah agak suka puji -memuji ,,,,hahah.....aku terus menaip blog sambil mendengar lagu blog aku laaa,,,,aku betul-2 tiada jiwa untuk tulis blog malam ini ,,tapi atas kehendak HAIKAL..aku mengagah kan diri aku untuk menaip entry pada malam ini laaa....aku tak sangka yang dia sanggup tunggu aku untuk aku menghasilkan sesebuah entry ..haha....terharu (n_n).....terima kasih HAIKAL....hahaha....kepada haikal ....maaf mungkin ini saja coretan yang mampu aku ungkapkan pada masa ini ,,,,,maaf kerana membuat anda menunggu,,,,terima ksih juga kerana memuji blog kesayangan aku nih ....hahaha....maaf lagi sekali ....

Wednesday, 14 November 2012

hari terakhir menjadi form 2 (2012)

assalamualaikum....sebenarnye entry ini aku nak tulis pada hari last sekolah tapi masa tidak mengizinkan ,,,,hari ini baru dapat nak menulis pasal entry ini ,,,,,,sebenarnye  last day sekolah bosan juga lah ,,,,,sebab masing-2 buat hal sendiri...aku seperti biasa aku buat geng kelompok di belakang,,,bersama-sama group aku ,,,,POWER OF SIX,,,,,hahahhaha  scha dengan eka ,,,bawa phone,,,aku tak berani bawa phone kat sekolah ,,,,hahah aku just bawa buku epop,,,buku tentang selebriti korea,,,,,hahahha,,,aku dengan syikin leee yang hantu korea nye...heheh ...siapa tak mengenali kami ..(^^)....aku ,syikin ,tengku ,,saja yang membaca buku epop ..itu ,,,,scha membaca novel laahh..dia hantu novel ,,,,sejujurnya ,,aku tidak pandai nak menghayati cerita tentang novel,,,,,,bagi aku novel hanyalah sebuah buku yang mengandungi tulisan yang panjang lebar,,,,,,membosankan,,,,,,tidak menarik langsung ,,,warna nya hanya lah hitam dan putih ,,,itu lah tafsir diri aku terhadap novel ,,,aku hanya tetarik kepada komik yang lawak,,tentang hantu,,,,kerana bagi aku komik lagu gempak,,lagi adventure dari novel ,,,sorry scha..hahahha.....tapi aku pelik  macam mana scha boleh hayati setiap peristiwa,,setiap tulisan,hahahha,,,dan aku paling terkejut dia boleh menghabiskan baca novel dalam masa 1 hari saje ...perrrgghhh....aku rasa kalau aku mungkin 2 bulan kot ..hahah....aku rasa sekarang scha membaca buku novel itu dah masuk kali ke-13 kot,,,,semua novel tentang cinta ...hahaha..ok aku tak nak ambil tahu tentang itu ,,,hahha,,,,aku ,tengku ,scha, dan syikin membaca plus gelak ,,,ditemani oleh lagu k-pop, lagu all about us,,,thank scha pasang lagu tu ....kami mendengar semua lagu itu dari handsome diorang lah...hahha...lepas habis operasi membaca,,,,kami bersembang ,,,kecuali scha sebab terlampau khusyuk membaca novel leee,,,hahha,,kami bersembang dan bersembang ,,,budak lelaki kls aku main kad ..ppeeerrgggg..deme kalau dah dapat main dah tak ingat ape-2 dah ,,,tiada seorang guru pun masuk kelas aku ,,,,lepas itu ,,,kami bergambar laaa katenya buat kenangan hahaha.....sorry aku tak se sporting seperti kalian ,,hahah nak tengok tak ????...scroll leee ke bawah yunkk


A.K.U.M.E.R.E.K.A.D.A.N.S.E.L.A.M.A.N.Y.A

hahahaha......:D

tengku VS syikin
lee hong ki VS gi kwang 

mereka.....
                           
tulahhh...gambar-2 terakhir kami ketika di form 2......sebenarnye aku takut untuk meninggalkan masa itu ,,masa aku form -2....kerana masa itu tak akan pernah kembali ,,,,,begitu banyak dugaan yang aku hadapi hanya aku , mereka ,dan yang maha esa saja yang tahu ,,,,berjuta-juta kenangan  bersama mereka ..yang pahit ,,yang manis ,,,terima kasih kerana kalian sudi menjadi teman di permulaan tahun 2012  sehingga lah di
 penhujung tahun 2012....aku begitu bersyukur kerana allah menemukan aku dan kalian ....aku memohon maaf ..sekiranya pernah buat kalian ,,marah ,,sedih ,,kecewa....maaf..maaf..dan maaf....aku sentiasa ingat wajah kalian .....aku harap tahun depan kami dapat satu geng lagi ,,,amin ,,,,,inilah gambar terakhir aku ketika aku di form-2....itulah suara-2 terakhir untuk form 2....itulah gelak tertawa terakhir untuk form2....itulah cerita terakhir untuk form 2....itulah juga perjumpan aku ,,,engkau dan kalian buat kali terakhir untuk form 2...itu juga kali terakhir aku menjejak kaki di kelas 2 tekun ....dan dan ,,,itu juga kali terakhir aku menjadi sahabat ,teman kalian ,,,kerana mungkin tahun depan kita tak seakrab tahun 2012....mungkin persahabatan kita semakin rengang ......kita tak tahu ,,,hanya yang maha kuasa menentukan ,,,aku harap,,hubungan kita akan kekal ,,akan akrab sampai bila-2....aku akan merindui masa itu ..2012....tapi masa 2012 itu akan menjadi sebuah kenangan di dalam hidup aku ,,,,kerna masa itu tak akan kembali ,,,,,aku akan kenang ,,kennagan 2012,,,hanya kenangan dapat membuat kita semakin mengerti tentang sebuah persahabatan ,,,dan juga kehidupan ,,,,

* * salam maal hijrah * *

assalamualaikum semua,,,,dah selamat bercuti ,,,hahahha,,,,kepada pembaca baca blog aku,,KAWAN-2... ,,,,aku nak ucapkan

salam maal hijrah
ikhlas dari nadia 
                           
selamat tahun baru dan saya nurul nadia asmidar binti yahaya nak meminta ampun dan maaf  kepada seluruh kawan-2 yang mengenali diri ini ,,cikg -cikgu ,,my family ,,,dan seluruh umat islam  sempena tahun baru ini ,,,,,:).. ,,,harap diri ini dapat dimaafkan ...waaahhh..macam nak sambut hari raya pula...hahaha.. setiap menjelang tahun baru mesti laaa ada azam baru kan ,,,,,,,azam aku pada  semoga tahun baru ini menjadikan aku seorang yang kuat , tabah , sabar  menghadapi setiap dugaan atau cabaran yang akan datang ,,,,aku harap ,,aku dapat menjadi diri aku sendiri,,,dapat menjadi lebih baik dari tahun yang dah lepas,,,,,aku harap juga tahun baru ini dapat mengajar aku tentang kehidupan ,,,,,kehidupan yang banyak godaan ,,,,banyak rintangan yang mendatang ,,,,,memerlukan kesabran ,keteguhan ,ketabahan hati yang kuat ,,,,selamat tinggal tahun lepas,,,akan aku kenang ,,ingati,,,peristiwa-2 yang berlaku ,,,,begitu beribu-ribu kenangan yang ada.....dan selamat datang tahun baru ......:D :D.....

Friday, 2 November 2012

: : sudah cukup 14 tahun : :

assalamualaikum..semua ....kelmarin hari jadi aku ...iaitu 1/11.pertama aku nak menadah tangan untuk berdoa kerana aku b'syukur sangat ....kerana allah panjang kan umur aku sampai mnjelang hari lahir aku yang ke-14...hihi.: dah tua dah aku ni ,,,,tapi aku sedih kerana,,,hari lahir aku jatuh pada tima aku menduduki ujian agama dan sejarah ,,
hah!!! =,=......tension plus stess plus seronok ..tipu lah kalau  yang tak seronok pada hari lahir nye.....hihihi...first sebelum aku pergi ke sekolah ,,aku berniat dalam hati ,,,,walaupun apa pun b'laku di sekolah kekal kan senyuman ,,,,,then,, aku pun pergi sekolah macam biasa,,,,tiba dekat tapak perhimpunan..geng aku semua dah ada dah dekat situ,pastu kawan-2 perempuan aku lain pun ada dekat situ juga..semua kawan perempuan aku wish dekat aku ,,,"HAPPY BIRTHDAY NADIA!!"  ,,,tapi seorang saje geng aku yang wish iaitu syikin  geng aku  yang lain deme diam je ,,tak cakap apa-2 dekat aku ,,,,aku pun bertanya pada diri aku ,,,,adakah mereka tak ingat hari ini hari lahir aku ,,,aku rasa nak menangis saje tima itu,,aku terus bad mood,,,iyelah siapa yang tak sedih kalau kawan sendiri tak ingat hari lahir kawan  ,,,tapi aku kuat kan diri aku ,,sebab aku teringat akan niat aku pagi tadi "walau apa pun berlaku ,,"kekal kan senyuman "....aku mengukir senyuman diwajah aku ,,walaupun dalam hati aku sedih ,,,,tiba dalam kelas pula....respon yang sama juga....tiada sepatah perkataan daripada geng aku .....aku berkata pada diri aku ,,mungkin mereka lupa,,aku terus buka buku agama,,,,untuk membuat sedikit rivision,,,,,,tak lama itu masa peperiksaan pun nak b'mula ,,aku keluar dari kelas untuk menyimpan buku agama ,,,lepas itu, aku kembali balik masuk ke kelas ,,,,alangkah terkejut nye,,,dekat atas meja aku ,,,,ada sehelai kertas ,,di atas kertas itu dihiasi dengan riben warna pink dan gambar MINWOO...aku menjerit sebab ada gambar minwoo....AKU tanya siapa bagi ,,,,rupa-2 salah satu ahli geng aku bagi ,,,,iaitu syikin ,,,,,waaaahhh ~ ~,,,,seronok tapi tak sepenuh nya ,,,kerana geng aku yang lain masih tak memberikan respon apa-2....lepas itu aku menduduki exam agama dan sejarah ,,,,,sepanjang hari itu ,,kelakuan geng aku pelik ....aku pun berasa ganjil ,,,kenapa mereka macam ini ????,,,,,,,pada waktu rehat kami makan macam biasa sama-2...tapi mereka dia je....tak cakap ...aku lagi bertambah ganjil dan pelik ,,,,,aku terus tuju ke kelas untuk mengulangkaji sejarah ,,,,akhirnya time menjawab sejarah tiba ,,,,aku melihat lagi kelakuan geng aku lagi bertambah pelik ,,seperti tidak mahu b'cakap dengan aku ,,,,,tik tok tik tok ,,akhirnya masa menjawab habis ,,,then aku balik ,,,,aku balik seorang diri masa itu ,geng aku aku mereka kena balik awal ,,,,,so ,,aku kata ,,oh ok ,,hati-2...aku nak menitis kan air mata pada saat itu ,,,tapi aku kuatkan diri ,,kerana aku ingat akan niat aku ,," WALAU APAPUN B'LAKU ,,MESTI KEKAL SENYUMAN "....aku berjalan seorang diri sambil senyum ,,sambil otak aku b'kata ,,kenapa dengan geng aku nih semua pelik-2 nih ,,,,hu =,=..tiba di bus stop ,,,,tetiba semua geng aku dah terjajak dekat bus stop itu ,,,,eh,,bukan korang dah balik ke?belum ,,ate apa kome buat dekat sini ,,,adalah ,,,,,aku berdiri b'dkatan dengan tengku dengan balqish ..tiba-2 aku bersa sejuk ,,tengok-2 geng aku simbah ais kat aku ,,,,sejuk :),,hahaha dah lah time tuh macam nak hujan plus kena baling dengan ais ,,,lagi lah sejuk ,,,,haha,,,geng aku kata ,,,selamat hari jadi nadia !!!!,,sorry lah kita orang tak ada hadiah nak bagi hanya ini yang mampu ,,,pada saat itu hati aku seperti berbunga-2..hahahha...nikmat ......aku happy sangat-2.....betul kata cikgu helmi ,,,niat itu penting,,,,,kepada syikin thank you very much kerana orang pertama wish dan thank juga sebab bagi hadiah itu ,,,,,kepada kawan-2 aku yang lain thank sebab wish ...dan kepada geng aku yang tersayang ..tahnk you!!!!!!!...tau ,,sebab bagi baju aku bash ,,,,hahha,,,sayang kamu semua ...

Monday, 29 October 2012

sambutan hari raya qurban SMK SENTOSA

assalamualaikum semua,,,lama baget tak tak menaip blog,,,kini masa nya sudah tiba masa nya untuk blog ini terupdate ...,,,hahaha..hari ini 29 0ct ,,,,,bersamaan 13 zulhijjah ,,,sekolah aku membuat majlis qurban...semua tingkatan terlibat ,,accept budak form-3 ,,,,sebab budak ting-3 ada gorong royong (rewang),,,,,tapi yang muslim je lah ,,,,,,,,best lah majlis start 7:30 pg macam tu lah ..tak ada berhimpunan rasmi ,,terus pergi surau bagi yang muslim ,,,,,yang non-muslim stay kat perhimpunan sebab ada tazkirah ape entah ,,,,,hahaha....tiba kat surau sekolah aku ,,,semua pelajar-2 masing-2 ambil tempat ,,termasuk lah aku juga,,,,semua dah dapat tempat duduk majlis diteruskan ,,,,aktiviti first : mendengar ustaz zulkifli bagi ceramah ,,,, zikir ,,dan buat solat dhuha,,,,,,aktiviti kedua: mendengar tazkirah yang disampaikan oleh penceramah luar ,,aku pun dah lupa nama dia,,,,aku begitu semangat mendengar ceramah ,,,duduk di barisan hadapan ,,,,30 minit kemudian ,,,,terasa lah bosan nya ,,,,mendengar ceramah ,,,,pada masa itu , mula lah perasaan mengantuk aku membuak-buak ,,,,hahaha....lepas tu aktiviti diberhentikan seketika,,sebab time rehat ,,PEEERRGGGHHH,,rehat serentak ,,,,,sesak betul kat kantin tadi,,,rehat sekali dengan form4dan form 5.,,,,form 3 tak de sebab rewang ,,,,sesak ,,nak beli makanan pun susah,,,,,,lepas itu ,,aktiviti diteruskan lagi ,,dengan tazkirah  penceramah jemputan juga ,,,nama dia CIKGU WAHID ,,dari SEKOLAH TIWA ,KG,GAJAH,,,,aku suka cara dia menyampaikan tazkirah ,,,,,,dia tak banyak sangat cakap macam penceramah jemputan yang first td ..dia banyak tunjuk video, slideshow,dan membaca ayat-2 al-quran ,,,,,buat lawak pun ada,,,,,,,pelbagai slideshow yang dia tunjukkan....dapat bertakbir sama-2 dengan cikgu wahid tuh ,,,,best lah ,,,,,ada video  yang paling gempak ,,time tgk video bola sepak ,,,,gempak betul ,,dengan suara-2 budak lelaki yang menyebut perkataan GOAL !!! GOAL!!!.. terasa macam kat stadium time tuh ...hahahaha.....lepas habis ceramah ,,,,,masing-2 mengeliat kan badan ..haha.....lama kot dengar tazkirah dari cikgu wahid  2jam setengah,kesian kat budak form 3,,,terutama  kepada ienaz, aima ,dan akak aku sendiri ,,,kesian kome ,,,rugi tak dapat dengar tazkirah td,,,,beessstt,,,,tapi cikgu wahid punya ceramah best lah ,,,TERBAIK.....tak lama tuh ada pengumuman semua pelajar diminta pergi ke kantin untuk menjamu selera,,,apalagi serebu kantin lah ,,,,,hahaha.....menu hari ini semua berasaskan daging ,,,hahaha...sedap.......situasi kat kantin memang meriah ,,,,happy hari ini ,,,bukan selalu dapat kumpul makan sama-2 dengan akak-2 abang-2 form 5,4...dengan cikgu ,,,,besttt,,,,,seharian tak belajar ,,,best ,,,,,

Monday, 22 October 2012

; ; terakhir kalinya ; ;

assalamualaikum,,,,,malas nya nak menaip blog,,,,,,tapi nak tulis entry ..pelik kan ..hahak....aku baru lepas balik dari sesi kaunseling terakhir aku bersama cikgu yang comel plus annoying....iaitu cikgu helmi ,,,,alhamdulilah semua nya b'jalan  dengan lancar walaupun cerita aku berbelit- belit macam ular anaconda..hahaha.....sebenarnya aku sedih sangat sebab hari ini adalah sesi kaunseling aku dengan cikgu yang terakhir ,,lepas ini dah tak ada dah sesi,, ,,,,hari ini adalah hari terakhir aku mendengar kata-2 hikmah cikgu ,,,,,hari ini hari terakhir aku dapat menatap mata cikgu ,,,hari inilah hari terakhir aku melihat senyuman dan raut wajah cikgu ,,,,petang  inilah  petang terakhir aku  lepak kat bilik UBK dengan cikgu,,,,,,aku takut akan kehilangan semua itu ,,,,,TAPI,,,benda-2 itu akan hilang bila dah tiba masa nya ,,,,,lepas ini ,,,dah tak dapat dah jumpa cikgu secara face 2 face...,,,mungkin petang ini petang terakhir aku b'face 2 face dengan cikgu ,,,,,,takut nya bila cikgu tak ada di dunia sentosa lagi ,,,,,,hanya ada kenangan saje ,,,,kenangan ,,kenangan ,,,,sebenarnya program WHO AM I itu adalah program yang terbaik yang pernah saya alami di sekolah sentosa....,,,inilah respon aku !!!!,,,.aku suka sangat dengan program itu ,,walaupun ia tidak berjaya ,,,tapi bagi aku ,,,program itu adalah yang terbaik ,,,,terhebat ,,,,,,,beribu-ribu gelak -tawa yang terakhir dengan cikgu  tercipta pada masa itu ,,,,,beribu-ribu tangisan yang terakhir dengan cikgu ,,,, beribu-ribu gurauan yang terakhir dengan cikgu ,,,,,itulah petang yang bahagia yang terakhir dengan cikgu ,,,itu lah petang terakhir saya dapat bergambar dengan cikgu ,,,,saya akan ingat setiap saat kenangan itu ,,,,,cikgu ada tanya kan ,,,bagaimanakah respon saya terhadap program itu ,,,,,inilah respon saya  cikgu ( yang dekat atas ) ,,,,maaf  aku tak mampu nak ungkapkan respon aku pada masa itu ,,,kerana aku takut aku akan  menitiskan airmata disitu ,,,,,,program itu adalah program yang gempak ,,,,,,aku tak tahu bagaimana nak cakap,,,bertapa  besar nya nilai program itu ,,,aku harap  program itu perlu diadakan setiap tahun,,,,,,berjuta kenangan terakhir bersama cikgu yang aku sayang ,,,,,, akan aku ingat segala kata-2 semangat cikgu ,,,,,

Sunday, 21 October 2012

: : family day ,indah ciptaaNYA : :

assalamualaikum ,,,,,pppeeerrggghhh,,,,penat betui hari ini ,,,,,penat menerokai keindahan alam ...hari ini aku dan family aku pergi ke GUA TEMPURUNG  sebab family day ,,,,,beesssttt,,,,:D...aku sampai kat GUA TEMPURUNG  pukul 2:00 ptg ..lepas sembahyang zohor,,,,,hahaha,,,,ramai betul orang kat sana,,,,aku ,family, dan family orang lain ,...,kami b'kumpul di satu tempat macam dewan ,,,dekat-2 dengan area tempat letak kereta ,,,,,kami b'kumpul disitu ,,,dan diberi tazkirah sedikit mengenai perjalanan gua tempurung ,,,,semua itu mengambil masa 45 minit,,,,,lepas habis beri tazkirah ,,kami pun b'gerak menuju ke destinasi yang kami tuju iaitu GUA TEMPURUNG ,,,,,aku b'jalan b'dua bersama akak aku ,,,,aku melangkah dan terus melangkah untuk menuju ke pintu gua ,,,,,,tiba di pintu gua perasaan aku time tuh excited , takut , kagum....maklumlah aku baru first time masuk situ ,,,,,haha,,,aku melangkah masuk ke dalam gua ....aku pegang erat tangan akak aku,,,,aku terus berjalan menaiki anak-2 tangga,,,dengan suasana yang hanya diterangi lampu yang b'warna oren ,,,,,dan kedengaran titisan air yang jatuh satu persatu ,,tub!!!tub!!!,,kaki aku semakin penat ,,,muka aku mengeluarkan peluh ,,,,penat ~ ~ ~..aku baru  melepasi tahap satu ...ada lagi tiga tahap.....peeerrrrggghh,,,,,aku ingat menaiki anak tangga tak lah penat ,,,,rupa-2 NYA...macam nak tercabut kaki ,,,,,2 minggu lepas adik aku  ada gi gua tempurung jugak ade rombongan ,,,,, dia kata ,,,,mesti penat kan nak masuk gua ,,,,,aku balas balik dengan berkata ,,,,ek eleh  nak masuk gua je pun ,,,,,mana ade penat ,,,,,aku marah adik aku .....kini baru aku tahu ,,,bertapa penatnya menerokai gua ,,,,,seperti nak patah kaki ,,,,,,,
semakin lama perasaan takut hilang ,,,perasaan kagum aku semakin membuak-buak ,,,,,terdapat pelbagai jenis betuk batu yang ada dalam tuh ,,,,,aku terus kan perjalanan,,,,,masih kedengaraan bunyi air yang menitis,,,,,suasana dalam itu semakin lama semakin sejuk ,,,,,ade satu part tempat dalam gua itu ,,berangin,,,,aku berdiri di tempat yang beragin itu,,,,sambil otak aku b'fikir dari manakah angin itu datang ...padahal ,,,mana ada lubang-2 kat situ ,,,,,,aku berdiri lagi disitu,,sambil menikmati angin yang lembut ...yang membelai satu badan aku ,,,,terasa sejuk nya,,,,,teruskan perjalanan lagi,,,,,,akhirnya berhenti di tahap 2.....kami tak boleh teruskan perjalanan ke tahap 3 dan 4  kerana cuaca tidak mengizinkan......sambil b'rehat di tahap 2.....ade abang yang membimbing trip kami memberitahu ,,,,,bentuk-2 batu ,,,,dan dia ada cerita sedikit ,,,,tak lama itu ,,,kami kene b'patah balik untuk keluar dari gua itu ,,,,,,jalan-2 untuk terus menuju ke pintu gua ,,,,ia mengambil masa 1 jam jugaok ..lama kan ...finally ,,sampai jugak ,,,,,kami terus menuju ke dewan yang berada dekat-2 area tempat letak kereta ....kami merehatkan diri sambil menikmati juadah petang ,,,,,macam tau-2 je aku lapar time,,,,,time tuh aku penat plus lapar plus stress sebab aku dibasahi oleh hujan ...hahaha........lepas habis menikmati juadah ...kami membuat aktiviti terakhir iaitu cabutan bertuah ,,,mana ada aktiviti yang lengkap kalau tak ada cabutan bertuah ,,,,,,, family aku,,dan family orang lain begitu seronok saat itu ,,,,,dan akhirnya sudah tamat lah aktivity family day ......aku menghembuskan nafas yang penat ,,,,,,tapi aku memang tak puas hati ...sebab aku sampai dekat tahap 2 jeeek......aku ingat kan sampai tahap 4.....sebab tahap 4 ada air kan ,,,mesti beesss,,,,,,tapi  semua itu hanya angan-2 aku jee....tapi takpe ...aku dapat melihat ,,merasai macam mana rasanya menerokai alam yang indah .....yang paling best dapat menerokai gua dengan family ,,,,,,yeeaaahhhhhh,,,,(menjerit kerna penat )

Monday, 15 October 2012

aku ,mereka , dan dia

assalamualikum,,,semua,,,penatnya,,,,hari ini ,,banyak betul  kerja sekolah ,,,,,, =,=....hahaha.....hari ini walaupun otak aku serabut memikirkan  kerja sekolah tapi semua dihilangkan dengan satu gurauan  ,,,yang aku tak boleh lupakan ...hahak ..kerana hari ini aku dan syikin kena kan kawan aku sendiri  iaitu tengku,,,..haha....pagi2 tadi hujan turun membasahi tapak perhimpunan sekolah aku,,,hujan turun dengan lebat ,,,,haha...jadi tiada lah perhimpunan..YEAAHHH !!!!..aku dan geng aku b'kumpul dibelakang ...sambil mendengar gosip ...hahah..cerita itu,,, lah ini lahh,,,macam-macam biasa lah perempuan ,,,,,aku macam biasa,,,,,isu aku adalah KOREA LIFE,,,,hihihi ,,bersama geng aku ,,huhu,,,,lepas aku b'sembang tet\ntang KOREA LIFE'S,,, aku menyelesaikan misi aku dengan geng aku ,,,,,,,mula2 agak sukar menyelesaikan misi itu ,,,,,tapi disebabkan aku ada kalian power of six,,,aku seperti mempunyai kuasa itu menyelesaikan misi itu ,,,,,hahaha,,,,mengambil masa juga laa,,,,,biasa lah bukan senang nak selesaikan misi ,,kan2....akhirnya ,,,,segala persoalan aku dan geng aku sudah dijawab ,,,,,...hanya mampu tersenyum pada masa itu ,,,,,begitu juga dengan geng aku ,,,,,alhamdulilah sangat2 ,,,,,hubungan kami b'enam semakin ...semakin baik ,,,,lebih baik dari dulu ,,,,,hahaha,,,,,terima kasih ya allah ,,,,,tanpa bantuan mu pasti perkara ini tidak b'laku ,,,,lepas itu ,,,,,aku dan syikin buat plan untuk kena kan tengku ,,,selalunya tengku yang suka kene kan kiteorang tapi hari ini aku dan syikin pula yang kene kan dia,,,,hahaha,,,,,,,macam ini ,,,,,,tengku merajuk sebab ,,,,(secret) dan dia susah nak pujuk ,,,,kebetulan pulak ,,,,dia sedang dilamun cinta ..hahaha.....kebetulan puylak BOYFRIEND  satu kelas ngan kami semua ,,,,,aku dan syikin plan ,,,,,panggil boyfriend tengku untuk pujuk tengku ,,,,kan sweeet,,,,sweett gilersss,,,,hahaha,,,,,,,hahahaha,,,,,time tu aku seronok plus bahagia,,hahaha,,,,,,

Saturday, 13 October 2012

//nanti,kesedihan //

assalam...selamat pagi semua,,,pagi ini ,,lepas sembahyang subuh,,,,aku terus ON,,,komputer,,seperti biasa lah update blog dan blogwalking,,hahaha,,,,,kalau aku bukak blog ...... first mesti aku akan stalker blog orang lain ,,blog pertama yang aku stalker adalah blog cikgu comel aku,,,,aku amat suka blog cikgu aku ,,,ayat dia amat gempak ..aku pun tak boleh nak lawan dengan ayat2..beliau,,,,hahah,,,kepada cikgu yang aku sayangi ajar lah saya ye macam mana nak bikin ayat2 gempak ,,,,HAHAK...mula-2 aku baca entry cikgu aku senyum seorang diri  ,aku  terus membaca lagi ,,,baca..baca.. ,,,,,jeng,,jeng ...part tentang kawan dan kenangan ,,,,part itu lah membuatkan pipi aku dibasahi dengan tangis ku sendiri,,,,aku amat sedih membaca part itu ,, air mata aku terus mengalir ,,,,telinga aku kedengaran bunyi music tentang kehidupan ,,(HADAPI DENGAN SENYUMAN),,,, damai + kesedihan ...
tak lama lagi cikgu akan meninggal dunia sentosa ,,,perkara ini yang aku takut,,,aku tak mahu perkara ini b'laku ,,, tapi apakan daya ,,,aku hanya manusia biasa,,,,nanti mesti dah tak ada gelak tawa yang kedengaran ,,,bilik UBK semakin sunyi sepi ,,,yang hanya ada,,,,kenangan ,,,kenangan untuk aku kenang,,,,nanti dah tak ada dah cikgu panggil aku  untuk sesi kaunseling dah ,,,,nanti aku tak dapat dah melihat wajah comel plus annoying cikgu dah ,,,,dah tak kedengaraan ayat2 hikmah cikgu ,,,,tapi semua yang ada dalam kenangan ....

Thursday, 11 October 2012

* * kuali OH kuali * *

assalamualaikum ,,,semua,,,,,hari ini aku ada entry ,,,,,wahh,,aku semakin kerap menaip blog ,,,,tapi aku tak buat rivision untuk exam akhir tahun ...haha...:D.....hari ini ,,,aku dan juga kawan-kawan perempuan aku yang lain kami ada buat amali memasak ,,,dikira pertandingan memasak lah ,,,,,kami dibahagi kan kepada 6 kumpulan setiap satu kumpulan ada 4 orang ahli sahaja,,,,,kumpulan aku ,,,aisah ,aku , sangeetha, dan devika ,,, aku terpisah dengan kawan-kawan baik aku ...,,,tapi dapur kami dekat je,,,hahah,,,,sebelum kami  semua memasak ,,kami  belajar macam biasa,,,,lepas habis kami terus pergi ke bilik masakan ,,, aku dan kawan perempuan aku yang lain hendak menuju ke bilik masakan dengan penuh debaran  di dada,,hahha tapi debar di dada kami dilega kan sedikit oleh kata-kata semangat dari budak lelaki kelas aku ,,,,,hahha pada masa itu ,, aku sungguh terharu plus excited plus debar ,,,,,hahha,,aku dan kawan perempuan aku terus kan perjalanan kami menuju ke bilik masakan..tiba di bilik masakan ,,,kami masing2 b'pecah mengikut kumpulan yang ditetapkan ,,,,,masing-masing b'sungguh2 memasak pada tika itu ,,,,,dapur aku dengan geng  hanya b'depan sahaja ...hahha,,,keletang-kelentong ,,,bunyi kuali ,,hahaha,,dah macam masterchef malaysia ..lah pulok,,,hehehe....tak lama kami mula kan masak ,,,tetiba bunyi riuh dari luar ,,, apabila salah seorang dari kami lihat ke luar ,,tengok2 budak ;lelaki kelas aku datang kat bilik masakan untuk beri sokongan ,,,,waahhh,,,,,,aku semakin semangat ,,, debar dalam diriku semakin menghilang ,,,,hahhaha,,,tapi budak lelaki kelas aku ,,tak lama ,,,hanya ucap kan kata2 semangat then ,,deme belah sebab cikgu geo dah ada di kelas,,,,,...tak lama itu,,, guru bimbing  masakan pun datang ,,iaitu cikgu yoges,,,,,,,.kumpulan aku first yang siap,,,hahhaah,,bangge,,!!!!lepas kumpulan aku siap ,,masak dan decorate makanan itu ,,,,aku membantu kumpulan lain ,,,,,tak lah tolong banyak sangat just ala kadar je..hihi,,,,,,,,...kami diberi masa selama 1 jam untuk masak ...hahha.....masa semakin b'jalan ,,,,,aku tak kisah sebab kumpulan aku dah siap ,,,,,haha suasana dalam bilik masakan itu macam dekat pasar malam ,,,riuh betul ,,,,hahha,,,,masak dan terus masak ...akhirnya masa sudah cukup ,,,,alhamdulilah,,,semua kumpulan sempat habis kan masakan mereka dengan tepat waktunya ,,waahhh,,pelbagai hidangan yang dihidangkan pada masa itu ,,,,ada pasta,ada nasi goreng ayam , kotiew goreng ,bugerdel,strawberi dan anggur disaluti dengan coklat ,,kumpulan aku hanya buat nasi goreng je ,,,,,,,sekarang ,,,tiba masa untuk cikgu rasa masakan kami semua ,,,,,,haha,,,semua pengang tangan antara satu sama lain ,,,,,lepas cikgu rasa ,,,cikgu beri markah ,,then cikgu cakap kumpulan syikin dapat no 1,,,,kumpulan hama no2, ,kumpulan aku no3 dan kumpulan alieya no4....waahhh,,,syikin menang ,,,pada masa cikgu cakap kumpulan syikin juara ,,,,,syikin jerit dengan penuh seronok dan gembira dan terus peluk aku ,,,time itu ,,aku rasa terkejut sangat,,,hahahha ,,,,,sebab aku orang first yang dia peluk ,,,,wahh,,,,, :D:D....,,,,,lepas cikgu umumkan markah itu ,,,,,kami semua dapat merasa makanan yang telah dihidangkan ,,,makan bersama-sama,,,,,merasa air tangan kawan sendiri masak ,,,hahha,,,,,aku dan geng aku duduk dalam satu meja ,,,,dan komen tentang makanan,,,macam ini lah ,,macam itulah ,,hahha,,,,sedang aku dan geng aku sibuk b'sembang  pasal hidangan ,,,aisah pergi kumpulan lain dan mengambil pencuci mulut ,,,dan suap kan pencuci mulut itu kepada aku dan geng aku yang lain ,,,,waahhh,,,bahagia nya pada tika itu,,,,hahah  tahniah kepada kumpulan yang menang ,,dan kepada kumpulan yang tak menang jangan putus asa ,,tahun depan ada lagi ,,, ye,,,,,,,perkara yang aku tak boleh lupakan ..hari ini dapat ialah kata2 semangat dari kawan lelaki aku ,,,,then, dapat  tempat ke3 dalam petandingan masak ,,,,,,hahaha,,,,dan dan dan ,,,,,,suapan dan pelukkan dari kawan baik sendiri ,,,,bahagia sungguh kami berenam pada tika itu ,,,sayang  anda semua :)

::selamatHARIjadiUSTAZAH::

assalam .....semua,,,,,,tadi masa kelas agama,,,,,,classmate aku buat kejutan untuk ustazah aku ....motif aku dan classmate aku .....buat kejutan untuk meraikan ulang tahun kelahiran ustazah .....hari ulang tahun kelahiran ustazah jatuh pada hari selasa (9/10)......tapi pada itu,,,, aku dan classmate aku hanya menyanyikan lagu untuk ustazah je...dan wish dekat ustazah.....sahaja ....:)..
lepas habis kelas agama hari selasa itu,,, aku dan classmate aku b'kumpulan ,,,,lelaki dan perempuan b'kumpul,,,,untuk membincangkan apa benda untuk kita bagi dekat ustazah,,,,,,semua menujukkan muka kebingugan sesama sendiri,,,,,memandang muka antara satu sama lain ,,,,dan sambil b'fikir apakah hadiah untuk bagi kat ustazah ,,,,akhirnya salah seorang kawan aku ,,iaitu alieya bagi cadangan ,,, apa,,kata ,, kita beli  selendang untuk ustazah ,, tapi budak lelaki classmate aku tak berapa setuju dengan cadangan itu ,,,,then ,, kami terus b'fikir dan terus b'fikir ,,,finally dapat juga cadangan yang kedua,,,,alieya b'suara ;agi untuk bagi cadangan,,,,apa kata ...kita beli kek,,,,,alhamdulilah semua nya setuju ,,,,, so,, kami kutip duit kelas sebanyak
RM1:00 setiap seorang ,,,, semua classmate aku bagi kerjasama yang baik...alhamdulilah ,,,,,,
pada hari khamis (11/10) iaitu hari ini ,,,,, masa kelas agama....ustazah masuk lewat sedikit,,,mungkin ada hal ,,,, kek disorokkan di bawah meja,,untuk seketika,,,,,,tak lama kemudian ,,,, aku dan classmate aku b'pura-pura duduk diam tanpa b'bunyi satu suara pun ,,,,,tiba ustazah melangkah masuk ke bilik agama ,,,, kami bangun dari tempat duduk kami ,,,lalu menyanyikan lagi sekali lagu "happy birthday "dan kami terus menghulurkan kek terus menuju ke ustazah ,,,,,,pada masa itu ,,, ustazah tersenyum lebar,,,, seperti hendak menitiskan air mata pun ada juga,,,,,,,kami pun sempat b'gambar

ini lah gambar kami (^_^)........kami sayang ustazah......
aku dan classmate aku tak pernah melihat senyuman ustazah pada tika itu ,,,,, ustazah cakap terima kasih kepada kiteorang ,,,,,,terima kasih sebab menghargai diri dia ,,,,,kami semua tersenyuman bila ustazah kata begitu ,,,yang paling membuat kan kami senyum lebar ustzah kata begini ,,,IloveYOU,,ustazah kata begitu ,,,pada saat itu,,,, kami semua terkejut sebab selama kami  belajar dengan ustazah ,,ustazah tak pernah kata begitu ,,,,kami semua senyum lebar saat itu ,,,,,kelas agama kami pada hari ini,,,dipenuhi dengan gelak tawa ustazah ,,,gurauan senda ustzah ,,,,,,terima kasih kepada ustzah kerana sudi menerima kek yang seberapa itu ,,,,dan kami minta maaf juga sebab lambat bagi ,,,dan tak lupa juga kepada classmate aku kerana memberi kerjasama yang baik....tanpa kalian semua pasti kejutan ini tak akan b'hasil .....SELAMAThariJADIustazah....

Wednesday, 10 October 2012

* *music ON* *

assalamualaikum ....lama betui tak update blog...maklum lah sibuk dengan blogwalking..hehe...dengan malam yang sejuk tambah sunyi...hanya ....kedengaran bunyi katak ....aku amat tersentuhan dengan satu lagu korea ini  ....yang bertajuk CLOSER....yang dinyanyikan oleh seorang penyanyi perempuan yang bernama taeyeon...yang daripada kumpulan girl generation .....aku dapat lagu ini dari cerita korea aku lah ..TO THE BEAUTIFUL YOU "..hehehe....nak dengar lagu itu ....


 dalam lagu ini aku kagum sebab....seorang perempuan mempunyai keberanian untuk menyamar menjadi seorang lelaki demi kawannya...tapi kawan nya lelaki ....motif  perempuan ini menjadi seorang lelaki kerana ingin kembali kan semangat kawan  lelaki nya  dalam sukan lompat ....berani nya perempuan itu menyamar menjadi seorang lelaki .....perempuan nak menyamar menjadi lelaki amat lah sukar ...tapi perempuan ini  berani membuat demikian motif untuk kembalikan semangat kawan lelaki nya dalam acara sukan ...dia mengenali lelaki itu melalui televesyen.....macam tak masuk akal...buat apa lah nak susah kan diri untuk orang yang kita tak kenal ...HAHAHA...persoalan ?????perempuan sanggup gunting rambut nya yang panjang menjadi pendek ,,,menukar pakaian perempuan ke lelaki ,,,dan perempuan itu sanggup terbang dari amerika ke seoul korea.....habis kan duit je..haha ..sekiranya aku ditempat perempuan ini adakah aku sanggup  adakah aku mampu untuk membuat demikian .....adakah aku sanggup nak terbang dari malaysia ke korea...seperti mana perempuan itu buat ...persoalan yang aku tanya pada diri aku ??...sekarang ini ,,,music ini menjadi lagu blog aku ....:D

Friday, 5 October 2012

**saturdayCOMESagain**

assalamualaikum semua.....pagi sabtu aku tiba lagi ......aku b'sama akak aku duduk diruang tamu ...duduk diruang tamu dengan menghembuskan nafas yang penat ....alhamdulilah ,,,,siap juga semua kerja-kerja rumah ...haaaaaaa.....sambil mendengar lagu era fm.....cuaca okay saje....sambil-sambil menaip blog ....,,,,,mata aku melihat suasana yang mendamaikan melalui tingkap ruang tamu aku....melihat burung terbang kesana-kemari,,,,,melihat pokok b'goyang ditiup angin yang lembut....,,,,menghirup udara yang segar lagi nyaman.....telinga sambil mendengar lagu-lagu yang gempak yang keluar dari radio era.......sebenarnya aku kene pergi sekolah sebab ada buat gotong -royong sikit...tapi aku tak pergi sebab ada hal...hihihi (ada hal lah sangat )..hihik.....wwwaaaahhhhh....tenang vs mendamaikan vs nyaman ...:D
selalunya hari sabtu aku selalu diriuh oleh suara-suara adik-adik aku ..tapu hari ini rumah aku sunyi ,,,,,,,adik aku sorang pergi gua tempurung ...yang hanya tinggal dekat rumah ..hanya ibu,akak aku dan aku....ibu masak dekat dapur,,,,,,akak aku sibuk membaca buku ,,,,, aku !!...aku sibuk menaip blog ....hmmmmmm.....
pagi tadi dalam pukul 7:30 pagi tadi .....aku b'chatting dengan kawan aku.....yang dah lama tak jumpa....dia kata dia rindu aku .....hahaha....aku tak sangka dia masih ingat kat aku ...aku ingat di dah lupakan aku ..yela,,,dah lama di meninggalkan dunia SENTOSA.....haha...tak sangka betul......dia kata dia nak jumpa aku ,,dan kawan-kawan aku yang lain .....bulan depan yeeaaahhh....besss..kebetulan pulak..bulan depan adalah bulan kelahiran aku ....:D :D...TAK sabar-sabar..yeaaaahhhh......
semalam aku dan kawan2 aku yang lain pergi bilik kaunseling .....dapat lah berjumpa dengan cikgu annoying aku ....dan cikgu fen.....wuuuhuuuu......dah seminggu tidak menjejak kan kaki di bilik itu ,,,baru semalam b'peluang menjejak kaki di bilik itu ....hahahha...mungkin nanti bilik itu,,, akan sunyi ,,,,,mesti dah tak kedengaran lagi lagu blog cikgu annoying aku .....mesti dah tak kedengaran suara merdu dari cikgu fen .....hmmmm...takut situasi itu b'laku .....jangan tinggal kan SENTOSA....:(

Tuesday, 2 October 2012

** POWER of SIX **

assalam...semua....apa khabar semua ?..sihat ?.....harap semua sentiasa sihat-sihat..belako :)....ha, power of six itu nama group aku ......aku tak sangka aku mempunyai kawan-kawan seperti mereka...sentiasa ada dikala aku perlukan ....dulu kawan rapat /baik aku hanya dua orang tetapi kini lima .....waahhh....alhamdulilah...dulu , aku pernah berkata ..aku teringin mempunyai geng sendiri....akhirnya, aku dapat juga.....dengan ada nya geng POWER of SIX aku dah tak berapa rasa sunyi , tak berapa rasa terpinggir .....kerana aku rasa tak ada ruang untuk aku sedih , terpinggir dan sunyi sebab ..kerana setiap masa aku penuhi dengan gelak tawa ..bersama POWER of SIX...... JOm terjah gambar POWER of SIX

dia lah aisah .....yang sentiasa menyayi lagu-2
inggeris..huhu

saya lah ..nurul nadia asmidar  yang
sentiasa memberi kekuatan .....:P
perasan nye..

dialah akidah ..yang sentiasa
lemah-lembut dalam apa
jua situasi ..:)

dia lah syikin ....sentiasa  makan2..tapi badan tak berisi
pun ..hahak...

dialah syasya..yang sentiasa buat lawak
hahak.....jemah ....

dialah ..tengku yang sentiasa cantik dan ayu

mereka lah kawan yang terbaik sekarang ..terima kasih sebab sudi terima kau seadanya...aku harap sangat hubungan antara aku dan kalian akan b'kekalan sampai bila-bila......sejujurnya aku sayang sangat dekat kalian .....aku seronok bila dapat tengok kalian gelak, dan ceria......terima kasih atas segalanya...aku tahu hubungan persahabatan antara kita masih baru ...tapi aku harap sangat dengan ada nya geng POWER of SIX ..hubungan antara aku dan kalian akan terus akrab .....amin ~ ~ ~

Saturday, 29 September 2012

...manusia sentiasa berubah-rubah...

assalam....sekarang ini aku dah kerap update blog ......hahaha.....:)......kenapa manusia sering berubah-rubah....adakah itu normal.....kalau dia itu berubah ke arah negative adakah itu normal juga???......mungkin sekarang ini dia kerap berubah-rubah kerana remaja kan sentiasa b'rubah-rubah  ..itu aku tak kesah lah ..tapi sekarang dia berubah ......dia dah lain ......tak seperti dahulu .....dulu sentiasa m'buat muka kelakar....membuat suara lelaki ..hahahah..dan banyak lagi benda -benda yang mengelikan hati aku TAPI......semua benda itu hilang  semenjak  hari itu.......kenapa , mengapa......dia berubah sesangat ....kenapa tak seperti dahulu ....aku nak dia yang dulu ...kenapa dia mesti berubah....aku nak diri nya penuh dengan keceriaan.....tapi dia tak seperti dulu lagi .....semakin lama dia b'rubah ,semakin susah untuk aku mengenali dia..dulu dia ada masalah ..tentu dia bagi tahu aku atau pun kawan-kawan yang lain ..tapi dia hanya memberi respon dengan membuat  muka bela nya...... ....aku dan yang lain-lain  terasa kehilangan dia....bila aku b'temu dengan dia ...pasti dia muram seperti ada something happen ...aku dan kawan-kawan aku yang lain  cuba tanya pada dia ....awak okey  tapi di tak nak memberitahu kami..........dimanakah dia yang dulu ...dimanakah dia yang ...dulu......????!!!!......persoalan .....aku tahu semua manusia setiap hari ,masa akan b'rubah-ubah ....contoh yang terdekat ...diri aku ...aku juga sentiasa berubah-ubah....kadang-kadang aku senyum , kadangkala aku b'sedih , kadangkala aku rasa diri aku bahagia, kadang kala aku rasa diri aku kosong ...TAPI kenapa dia berubah ...kenapa,,kenapa,,kenapa,,,,aku dan kawan-kawan aku yang lain betul-betul tak sangka dia macam itu .....mungkin lepas ini aku kene b'hadapan dengan dia yang baru..kerana dia yang dulu dah hilang ....:(....

Friday, 28 September 2012

; ;midNIGHT;;

assalam....hari ini hari jumaat malam sabtu ...dan esok adalah hari persekolah han ...puuufffttt =,=...aku tak boleh melelapkan mata...lalu aku terus on komputer dan menaip blog ....dengan ....malam yang sunyi sepi .....tiada kedengaran bunyi kereta atau pun motor...jalan yang sepi ...yang hanya diterangi dengan lampu jalan dan lampu rumah aku....ruang tamu aku gelap gelita dan hanya diterangi cahaya daripada skrin komputer dan TV....aku tak tahu nak buat apa tengahmalam  ini ....hanya aku seorang diri  duduk di ruang tamu ..sedang menaip blog sambil menonton drama kesukaan aku ...drama korea....hanya seorang diri....yang menjadi peneman bagi aku ialah suara  kipas dan suara yang keluar dari televisyen sahaja......minda aku terus memikirkan ..apakah harus aku buat ditengah malam begini ..????....b'fikir dan terus b'fikir....sambil layan drama korea.....huhu...sweet nye ....dan tak lama itu ..cerita korea itu pun dah habis....aku betul-betul tak tahu nak buat ape sekarang......!!!!!..sekarang aku hanya memandang tepat pada skrin komputer....tiada lagi kendengaraan bunyi suara yang keluar pada televisyen......hanya ....yang terlintas diminda aku....baca buku biodata ......aku terus bangun dari meja komputer dan terus menuju ke bilik ...untuk mengambil buku tersebut .....apabila sudah temu buku biodata ..aku kembali duduk di kerusi meja komputer aku .....aku membaca kesemua biodata kawan-kawan aku.....HAHAHA....aku tertawa sendirian dengan nada yang soft dan rendah......aku terus lagi membaca ..sehelai demi sehelai....pelbagai tulisan,ucapan,cita-cita yang tertulis di situ ..ia membuatkan aku tertawa sendirian .....biodata kalian adalah penting bagi aku ...kerana mungkin suatu hari nanti buku biodata ini aku aku  kenang .....aku tahu kalian menanggap menulis biodata hanya suka-suka sahaja ...tapi bagi aku tidak .....aku lebih kenal diri kome semua melalui benda ini .......:D ....OKEY .. sekrang ini baru terasa mengantuk ..huhi....esok hari sekolah.....apalah yang akan b'laku esok yaa???...harap semua ok-ok b'laka...:) :)....bye...night-night ..assalam...

sebelum tidur layan jap lagu nih .....



Thursday, 27 September 2012

< < KEGILAAN kami> >

annyeonghaseoyo......ok sawan korea aku dah datang balik ....huhu.......lame nye tak menaip blog ....(lama kaa)..hahak....okey...sekarang nih .setiap malam ...dekat astro one HD ... atau saluran korea ..ade cerita romantik ....romantik lah jugak....tajuk dia " TO THE BEAUTIFUL YOU....." best lah ....aku dan akak aku memang  gila korea..haha..setiap malam dalam pukul 9:10 mlm .....selepas buat homework & study  ....aku dan akak aku mesti dan terpapang dekat skrin televisyen..hehe..  ..... sebab nak tengok  drama korea nih lah...kadang-kadang kiteorang b'gaduh dengan adik ..sebab berebut  kan remote astro dan televisyen .sebelum start drama kegemaran kiteorang nih ...first, kiteorang akan tutup lampu .....sebab baru ada feeling nak tengok ..huhu second, kiteorang akan sediakan sekotak tissue....sebab takut salah satu antara kiteorang akan menitiskan air mata ..huhu....third, bile cerita tuh dah mula kiteorang akan menjerit sebab excited.....normal lah tu kan2....kadang-kadang ibu marah juga sebab menjerit tanpa sebab ..tapi , kiteorang buat  dunno je haha.....hanya aku dan akak aku sahaja yang layan drama-drama korea...ibu aku, dan adik aku yang lain-lain  memang  tak layan korea ........ruang tamu dirumah ..hanya ada aku dan akak aku sahaja..dengan suasana gelap ...hanya diterangi cahaya yang keluar di televisyen ....hanya kedengaran gelak tawa dan bualan kiteorang sahaja....dengan cuaca yang sejuk dan dingin ..sekarang nie kan hujan kerap b'laku pada waktu malam .....PEEERRGGHHH..... romantik +_+



sarangheo..peace


lelaki itu handsome.......romantika..:)



suka tengok lelaki yang berbaju putih ....
muka dia macam gula..
gula



TO THE BEAUTIFUL YOU  O_o

romantik nyaaaaaaa.....daripada gambar pun ..dah romantik kan ...AAARRRRRGGGHHHHH........aku dan akak aku lebih banyak tengok drama korea b'banding drama melayu ...bukan kiteorang tak suka tengok drama melayu cuma...tapi kebanyakkan nya lah kiteorang tonton drama  korea ...motif nya ....drama korea lebih romnatik b'banding drama melayu .....huhu....saranghae..saranghae



Saturday, 22 September 2012

ALHAMDULILAH, yeah part 2

assalam....sebenarnya  buat masa sekarang aku tak nak update blog sebab tak ada mood....huh =,= tapi diri aku ditarik oleh magnetik daripada kuasa komputer...akhir nya petang ini aku berjaya ditarik oleh kuasa komputer aku ..hahak....semalam (jumaaat)  aku membuat sesi kaunseling dengan cikgu aku..sebenarnya hari sesi kaunseling aku hari khamis tapi ditunda kan sebab cikgu ada buat sesi kaunseling dengan group BASYA....huhuz....sebelum mula kan apa-apa dulu aku nak minta maaf dekat cikgu  sebab aku dan kawan-kawan aku datang lewat ..maaf kan KAMI ...sampai di bilik kanseling ..aku dan jugan kawan-kawan aku duduk di kusyen yang ada di bilik UBK....duduk sambil melihat kawan aku b'main dengan gitar biru...:) ..tak lama itu , cikgu pun keluar..dan memanggil aku ......aku pun masuk ke bilik kaunseling untuk membuat sesi ...dengan hati yang tenang ..aku melangkah masuk ....suasana persekitaran masa itu agak sunyi maklum lah hari jumaat ..hanya kedengaran bunyi kipas , dan bau haruman ...aku membincangkan tentang prob aku dengan cikgu .....ALHAMDULILAH..aku menjawab semua soalan-soalan cikgu dengan senyuman dan ketenangan diriku ...tapi aku KECEWA dan MALu sesangat  dengan diri aku pada rabu lepas...rabu lepas aku membuat sesi kaunseling juga ..tapi agak berbeza ..selalunya aku ditemani oleh kawan-kawan aku ..tapi pada hari itu aku hanya seorang diri ....membuat sesi kaunseling ....aku tak boleh jawab banyak soalan yang ditanyakan...aku banyak berdiam kan diri ..aku rasa macam ingin menjerit pada saat itu , aku rasa macam dah fade up pada saat itu ..pada masa itu juga  minda aku seperti terhenti..mata aku seperti hendak menitiskan air mata ..dirik aku seperti menjadi pantung cendana disitu ...aku hanya mendengar sahaja ayat-ayat semangat cikgu ..."KITA KENE BERUSAHA UNTUK MENDAPATKAN APA YANG KITA MAHU " dan cikgu juga ada kata bayangkan "jika kita lemas di dalam air kita nak naik ke  permukaan tetapi ada sesuatu  yang  menahan kita untuk mendapatkan udara"..macam mana reaksi kita pada ketika itu ???..mesti berusaha untuk dapat kan udara kan . .cikgu suruh aku letakkan diriku dalam situasi itu ...aku masih berdiam kan diri ...pada saat itu, aku berkata dalam hati ...aku perlu berusaha untuk selesaikan masalah aku...aku perlu berusaha...sekiranya aku tak berusaha..sekiranya aku gagal menyelesaikan masalah aku ini ...aku umpama gagal untuk mendapat udara...dan akhirnya aku mati lemas...TAPI  aku tak nak mati lemas ....aku akan cuba berusaha untuk dapat kan udara itu ...aku mesti boleh ..boleh !!!! ...tapi .aku masih tak mengungkapkan apa-apa ayat   pada masa itu ....aku berasa seba salah dekat cikgu helmi...kerana aku tak mampu untuk menjayakan sesi kaunseling pada hari itu .......aku tahu cikgu mesti marah dekat aku sebab tak dapat menjayakan sesi pada masa itu ....maaf ,,,maaf ,,maaf ...tapi ALHAMDULILAH...semalam aku mampu ungkapkan semua kata-kata aku dengan tenang...TERIMA KASIH  cikgu ...TERIMA KASIH cikgu..sekarang ini hidup aku semakin teratur dan tenang...pada mula-Nya aku hampir lemas tetapi...aku diberi kekuataan untuk mendapat kan udara ....cikgu akhirnya saya mampu untuk mendapat kan udara itu ...saya harap cikgu faham ...Yeah!!! Terima Kasih cikgu sebab membantu saya untuk dapatkan udara itu ...mungkin tanpa pertolongan mu wahai cikgu ku ..mungkin aku GAGAL untuk dapat kan udara itu ....

Friday, 21 September 2012

, ALHAMDULILAH , yeah

assalamuailaikum.....okay  akhirnya  masa update blog dah tiba ...jom  hayati entry baru aku #peace#........hari ini UJIAN PAFA  aku dah selesai..alhamdulilah....aku bangga dengan diri aku sebab aku mampu habis kan UJIAN PAFA dengan cepat ....nak habis kan UJIAN PAFA  bukan nya senang ....time nama aku dipanggil untuk PAFA itu ..jantung aku b'denyut kencang ..macam sedang b'perang .aku macam tiada keyakinan pada masa itu .tiada keyakinan untuk disoal....tetapi hadir nya sahabat aku disitu ..memberi aku sokongan  yang ketara .dengan lafaz bismillah aku perlahan-perlahan melangkah kan kaki aku untuk menuju ke meja ustazah....hahak..tiba di depan ustazah aku dengan lafaz bismillillah di dalam hati aku dan aku terus  melafazkan segala ayat2 yang aku sudah hafal .....ALAHAMDULILLAH .. aku melafazkan segala ayat hafalan aku itu dengan tenang dan steady....makin lama denyutan di jantung aku seperti biasa ...terima kasih ya allah kerana engkau telah memberi aku ketenangan dan keyakinan diri untuk menghabiskan UJIAN PAFA pada hari ini ...:) YEAAHHH!!!...:D
   pada masa itu ...senyuman terukir di bibir aku .....tak boleh nak gambar kan bertapa seronok nya masa itu ...lepas ini aku akan tolong sahabat2 aku yang belum selesaikan UJIAN PAFA ,mereka....jangan risau aku akan bantu kalian sahabat2 aku ....hehe :)....kepada kawan- kawan aku yang dah selesaikan PAFA hari ini tahniah and syabas kerana korang semua mampu habiskan PAFA  hari ini ...and terima kasih sesangat kepada kawan2 aku....kerana memberi aku sokongan di dalam aku hilang keyakinan ..TANPA sokongan daripada kalian mungkin aku tak mampu untuk menyelesaikan UJIAN PAFA hari ini ....ALHAMDULILAH ....hari ini  sesi persekolahan aku di akhiri dengan satu gelak tawa yang cukup indah  ..TERIMA KASIH SEMUA ...:D :D:D

Saturday, 15 September 2012

* * suatu petang bersama mereka * *

assalamualaikum semua...petang saya nak warnai teman setia saya dengan satu cerita...huhu,,jom dengar ...semalam hari jumaat (14/9) ada open house dekat rumah muzammil dan muadzzam ....aku ,kawan aku ,dan akak2 form 3 aku yang lain pun ada jugak ...kiteorang dari bandar baru (BB) ke taman mahsuri mengayuh basikal ..penat gilerss..HAHAK...dah lah cuaca panas walaupun time tuh pukul 4:45 ptg..huhu ..tapi penat itu semua nya hilang apabila penat itu digantikan dengan gelak -ketawa...sepanjang jalan nak pi open house itu ..gelak memanjang ....gelak..gelak..gelak..finally, sampai juga ke destinasi ..hahaha...sampai kat rumah muadzzam dan muazammil tetibe kiteorang pandang muke sesama sendiri dan diam sebab malu...hahahaha....lepas dah parking basikal dan salam tuan rumah kiteorang serbu ..woohuuuu !!!! yeah!!!....sedap makan ..kenyang !!! time makan aku dan akk aku b'pisah kejap ..akk aku b'sama akk form3 yang lain dan aku b'sama kawan2 aku ...memang bising giler dekat rumah muadzzam dan muzammil tu ...jam menunjukkan pukul 6:00 ptg sudah ..kawan2 aku sudah balik ..tinggal aku ,akk aku , dan fom-form 3 yang lain ...malu nyeee aku sorang form 2 time tu ....apalagi aku join lah group akk aku dan form3 yang lain ...hahak ....tak lama itu kami pun beredar dari rumah itu ....lepas beredar dari rumah itu ...aku , akak aku , sis ienaz , sis jos dan sis ieqah...kiteorang bukan nya balik rumah tapi pergi ke taman permainan...hahaha...apalagi snap gambaq lah... sis ieqah balik awal sikit sebab dia ada hal ..jadi dia snap gambaq kejap je...huhu..waahhh....bermacam2 jenis posing yang mereka tunjukkan ....aku lah tukang snap gambaq nye....camerawomen lah katekan ...haha..bangge kejepp....memang enjoy petang itu ...alhamdulilah juga ...hubungan aku dan sis ieqah semakin baik ...begitu jugak dengan sis2 yang lain ...aku tak mampu nak ungkapkan betapa seronok nya aku pada masa itu ..hanya diri aku , akak2 aku , dan jugak yang maha melihat je yang tahu ..bertapa seronok nye ...mungkin itu last gelak tawa bersama mereka...kerana lepas ini meraka semua dah nak PMR....:)..nak tengok hasil2 tangkapan aku ...mungkin gambar ini dapat menunjukkan bertapa gembira kita semua pada petang itu ...petang yang ditemani oleh rumput-rumput hijau dan cahaya matahari yang nak terbenam ...peace

Sunday, 9 September 2012

bosan , esok

assalam ....sebenarya malam ni bosan sangat ....kalau bukak facebook pun bosan,,,sebab ramai oarang yang tak on9 malam ini termasuk sepupu aku....bukak twitter pulak ...tak tau nak tweet dengan sapa..sebab orang yang selalu aku b'main tweet dah balik ke kolej dia..hanya terlintas didalam otak aku hanya tulis blog walaupun tak tahu nak tulis ape untuk entry malam ini ..hahaha..bosan nye...hantam je lah...sambil menaip blog ...aku memikirkan tentang hari esok....... ESOK dah mula hari sekolah seperti biasa ....aku rasa macam hari sabtu & ahad tu macam bukan hari cuti sekolah ..sebab hari sabtu & ahad aku banyak pi open house dengan famili...arrgghhh penat =,= ...nasib baik lah kerja sekolah dah siap hhaha..berbalik kepada entry malam ni ...esok b'mula lah hari sekolah .... jadi mesti ada cabaran hidup yang baru sedang menanti ... esok pun b'mula lah perjuangan aku sebagai seorang insan yang digelar PELAJAR...seorang insan yang digelar pelajar yang mempelajari / menerokai ilmu-ilmu duniawi..huh!..jam dinding rumah aku sudah menunjukkan dah pukul 10:45 malam ...aku sedang menunggu cerita aku yang akan b'mula pada pukul 11:00 malam ...lama nya..bluurrr ....aku terus menunggu..dan terus menunggu....aku masih fikirkan tentang hari esok...bagaimankah ?! reaksi aku untuk hari esok ?..adakah aku seronok , sedih , muram ataupun tiada apa-apa perasaan..haha...aku harap sangat...esok semua nya baik-baik sahaja...aku harap ...aku mampu menghadapi cabaran untuk hari esok....HADAPI DENGAN SENYUMAN....!huhu....jam sudah tunjuk pada pukul 11:00 malam .. sekian lama aku menunggu akhirnya masa cerita aku b'mula juga (lama ke?)....cerita aku untuk malam ini dalah "MISTERI JALAN LAMA " wahhh macam gempak jea....memalam macam ini suasana semakin sunyi dan gelap ..yang hanya diterangi oleh cahaya bulan yang tak berapa terang , hanya kedengaraan bunyi kereta , motor yang lalu di jalan rumah aku yang lama -kelamaan hilang , memang gempak lah tengok cerita yang menguji ketakutan ...haha...ok fine pagi esok confirm suruh ibu teman aku ke bilik air yeay!! huhuhu....

Thursday, 6 September 2012

seronok mendengar cerita , terime kasih

assalam..malam ini duduk nya saya di hadapan komputer ini adalah b'tujuan untuk menaip entry untuk hari ini ...petang tadi ..selepas habis menerokai ilmu2 duniawi (study group) ... aku menjalani sesi kaunseling individu bersama seorang cikgu comel dan agak annoying huhuhu aku menceritakan segala prob aku kepada cikgu.....firstly masuk dalam bilik tu , aku nampak satu blog ni...aku berkata dalam hati aku ...macam pernah aku nampak je blog yang terpapar di skrin laptop cikgu....tengok betul2 rupa2 nya blog aku ..malu gile....arrrrrggghhhh...harap2 cikgu tak baca blog aku...malu2..mula2 aku segan sesangat nak b'hadapan dengan cikgu tetapi aku buat tak tahu je..aku teruskan sesi kaunseling itu, aku meluah kan segala masalah yang berada dalam minda aku....selepas aku melepaskan dan meluahkan segala masalah aku ....tetiba , cikgu cerita tentang blog cikgu and then , berkait dengan kampung, sepupu, persahabatan, perpisahan,aku terus mendengar cerita2 indah cikgu....terlalu banyak cerita yang cikgu ungkapkan ...part cikgu b'cerita tentang sepupu & kampung ...cerita itu membuat aku menitiskan air mata aku....apabila cikgu menceritakan tentang sepupu cikgu dan kampung cikgu ...aku terus teringat kepada sepupu2 aku .....teringat pada zaman kanak2 dulu, bila aku dan sepupu aku balik kampung ..setiap malam aku dan sepupu aku duduk di pondok luar rumah ...dan maman aku (bapa sedara aku) selalu bercerita....kadang2 b'gurau senda....gelak ketawa...wah..macam kampung itu kiteorang yang punye....dengan keadaan suasana kampung aku yang sunyi ..maklum lah dah pukul 10:00 malam ..orang kampung semua dan masuk tidur kan ..tapi aku, sepupuku ,dan maman aku je yang tak tidur lagi....seronok bercerita sampai terlelap di pondok itu .....kenangan itu , memang aku tak boleh lupa kan ...tapi sayang perkara itu telah pergi meninggal kan kami semua...setelah kiteorang meningkat besar ...semua benda2 itu hilang ....sekarang ini bila aku balik kampung ....tiada lagi gelak ketawa besar yang kedengaran...kadang2 ada juga maman aku bercerita tapi tak seseronok macam zaman kanak2 dulu ..gelak ketawa aku dan sepupu aku agak berbeza daripada gelak tawa kami semasa kanak2 dulu...tak segempak seperti dulu ...kebanyakkan lah ...sekarang ini maman aku tiada masa untuk bercerita mungkin kerana dia sibuk dengan kerja nya....hmmmmm ..aku amat merindui malam itu, malam yang penuh kegembiraan, gelak ketawa,gurau senda....tapi sayang ia tak akan berlaku lagi .... ia hanya menjadi satu kenangan untuk aku kenang..hanya aku , sepupuku, dan maman aku saje yang tahu seronok nya macam mana bila dapat b'kumpulan dan b'cerita b'sama2....pada malam itu,,,selepas itu , aku terus lagi mendengar cerita2 indah cikgu....cikgu mempunyai pelbagai cerita2 yang gempak....saya suka mendengar cerita2 cikgu....jadi cikgu selalu lah berstory dengan saya sebab seriusly saya memang suka dengar cerita2 indah cikgu...:D Dan terima kasih juga kepada cikgu helmi dan cikgu fenddy sebab bagi saya kad rayee....cantik sangat2 kad raya yang cikgu create itu....saya suke....comel2 belako..hahaha...saya akan simpan kad raye itu untuk menjadi kenangan suatu hari nanti ...:)terima kasih cikgu :P terima kasih juga sebab cikgu berkongsi cerita hidup cikgu dekat saya.....gempak..gempak..sesangat

Wednesday, 5 September 2012

perpisahan !!!

assalam ....okay malam ni aku nak hiasi blog aku dengan satu entry ini yang b'tajuk "PERPISAHAN".....petang tadi selepas habis buat study group bersama kawan2 dan dibimbingi oleh seorang cikgu yang comeldan hansome ..(wahh~~~ bangge cikgu ) hihihi iaitu cikgu helmi....pada petang itu tetibe sahaje aku melafazkan tentang perpisahan....aku tak tahu kenapa tetiba saje aku b'cerite tentang perpisahan..... sejujurnya aku memang takut sangat2 untuk menghadapi perpisahan yang akan b'laku di dalam hidup aku ....setiap hari aku berfikir tentang benda ini >>> aku menerima sebuah pertemuan itu dengan gembira, dengan senyuman yang terukir dibibir , TETAPI adakah aku boleh terima perpisahan itu seperti mana aku menerima pertemuan itu ?? menjadi persoalan di situ ..hmmmmm...tapi ape kan daya ...aku tak boleh menolak perpisahan itu ...kerana itu adalah kerja yang MAHA BERKUASA ....aku berkata bergini kepada kawan2 ku dan cikgu ....andaikan dalam kehidupan kita tak ada perpisahan kan seronok ...tak perlu sedih2..tak perlu rasa kehilangan kan ~~~ tetapi jawapan cikgu berbunyi begini ::sekiranya tak ada perpisahan di dalam kehidupan manusia akan leka::...aku terus diam untuk sebentar ....aku fikirkan kata2 cikgu helmi tadi..betul juga kata cikgu helmi ...manusia kan sentiasa lalai .....allah maha adil ..allah memberi kita sebuah pertemuan yang cukup2 indah , allah juga memberi sebuah perpisahan ...:( begitu pilu untuk mengharungi perpisahan itu ...MUNGKIN setiap perpisahan ada hikmah NYA....:) nak atau taknak aku pasti akan b'temu dengan sebuah perpisahan itu .... kepada kawan2 aku yang buat study group bersamA2 aku TERIMA KASIH ....begitu juga kepada cikgu yang comel dan handsome ..HAHAHAHA..terime kasih ye cikgu ...terime kasih semua .. sayang kome semua.....


                                                                           
                                                                             

Friday, 31 August 2012

"" open house againss... ""

assalam ....hari ini aku seronok kerana dapat beraya di rumah amirin ( my senior PRS) hahahaha.....seronok ..ramai orang yang datang .....seronok makanan semua sedop2 belaka terime kasih amirin (my senior PRS ) kerana memberi layanan yang cukup sporting ....hahaha...dapat jumpa cikgu fen , cikgu helmi ..akk2 form 5...and my sis form 3....seronok dapat makan bersama kalian ....walaupun hari ni banyak sangat sandiwara ..huahua...kerana aku tahu semua itu hanya gurauan yang ingin hiburan hati2 yang sedang sedih ..betul tak ?..huhuhuzzz....tetibe hari ini aku and geng sis aku pakai baju same dengan tuan rumah (amirin & tasha) so kiteorang snap gambar sama2...tapi yang sedih sebab tak dapat snap gambar dengan amirin ...hmmmmmmm...tak apa lah ....it's ok... anyway aku tak ada cerita untuk tulis hari ini ...bosan lah asyik nak menghadap facebook and twitter je..better ..update blog dapat mengembangkan idea.....

Monday, 27 August 2012

>>> menyambut hari jadi bersama2 kawan PRS dan guru PRS >>>

ASSALAM...hari saya ,akk saya , sis jos , sis ienaz dan kawan2 PRS yang lain menyambut birthday cikgu rani , sis ienaz (birthday gurlz),sis dini & and cikgu fen....wahhhh alhamdulilah semua yang berjalan dengan lancar ....arini daat makan bersama2...dengan cikgu helmi , cikgu fen , cikgu rani dan cikgu azril dan kawan2 PRS yang lain ...wahhh seronok sangat macam satu keluarga sudahh...kiteorang bergurau senda ....gelak ketawa bersama2....walaupun aku tak sumbang bantuan apa2...tapi alhamdulilah semua ok2 berlaka....jom tengok muka2 yang sambut birthday hari ini ...let's go down !!!!
kepada semua yang menyambut birthday ...semua harap panjang umur ..kepada akk tingkatan 5 ..good luck untuk esok .....kepada sis ienaz cantik hadiah yang cikgu bagi itu ..lawa dan cumell..kepada cikgu fen ..sorry2 sgt sebab tak ada hadiah ...enjoy sangat hari ini bersama mereka...walauun penat ..balik lambat sebab kene kemas semua bekas2 ..makanan tadi ..but ..i really enjoy today ...because you all thank you ..

Friday, 24 August 2012

~~LIFE'S , waktu ,masa DEPAN ~~

assalamualaikum...hari ni saya ada cerita untuk diluangkan di blog saya ni tentang life's , waktu ,masa depan ......kehidupan manusia seperti roda yang setiasa berputar.tak kira siang atau pun malam ,tak kira tua atau pun muda ..roda kehidupan sentiasa berputar ..berputar ..dan terus berputar ....roda kehidupan akan berhenti bila tiba masa nya untuk kita pergi .....masa itu , roda kehidupan tidak akan berputar lagi ... Hidup ini bukanlah sebuah tuntutan ... Hidup ini pun bukanlah sebuah ajakan.. Namun hidup ini adalah sebuah tantangan.. Waktu tidak akan pernah kembali.. Pengalaman tidak akan pernah terulang.... Kenangan hanya dapat kita kenang.... Namun itu semua adalah bekal untuk masa depan nanti... Setiap pilihan yang kita pilih selalu beresiko , Setiap langkah yang kita ambil pun selalu beresiko, Karena inilah hidup yang selalu beresiko... Masa depan bukanlah mak & abah yang tentukan !! Masa depan bukanlah guru yang menentukan juga ... Namun masa depan diri kita sendiri yang tentukan ... Sebuah roda akan selalu berputar mengiringi roda lainnya.. Seperti halnya hidup ini.... Selalu akan berputar hingga ajal menanti//// Hujan turun disertai dengan dinginnya malam.... Matahari bersinar diiringi dengan teriknya matahari.... Namun itu tak akan terjadi jika zaman ini telah habis masa waktunya.....

Tuesday, 21 August 2012

<< malam raya ,kenangan >>

assalam ..semua ....amboi..amboi..amboi..ucehhh macam azwan ali lah pulok...malam raye..aku serta kakak ku dan juga adik ku bermain bunga api dan mercun ...aku hanya berani bermain dengan bunga api je..tak macam akak dan adik aku berani bermain dengan mercun ....papapompapom ..bunyi mercun ...ramai lagi main mercun ..anak jiran sebelah ..anak jiran depan rumah ..ramai lah ...perrrghhh malam raya dimeriahi denga cahaya mercun yang cantik dan agak smart....dengan hati yang gembira bermain bunga api ...suasana seperti bukan malam hari ...aku ketawa dengan kuat bersama anak jiran sebelah ....tetapi aku bersembang dengan anak jiran sebelah agak sopan sikit ..alah maklum lah kiteorang kan dah besar ..tak macam dulu ...cakap lah kuat mana ..siapa kisah ..tapi semua nya sudah berubah bila aku dah meningkat remaja ...selepas aku selesai sembang dengan anak jiran sebelah ..aku duduk seorang diri ..melihat adik2 aku serta kawan2 nya ..bermain lari2 sambil bermain bunga api ...wahhh~~~ teringat time kecik2 dulu kala....dulu aku dan kawan2 ku malam raye kiteorang main mercun atau bunga api sama2..main lari2....memang malam raya itu kiteorang yang punya ....apabila sudah selesai main bunga api atau mercun kiteorang duduk sederet ...melihat orang dewasa bermain bunga api pulak ....waahhh..~~~ memang indah lah kenang kan masa itu ...kiteorang ditemani sinaran percikan bunga api yang cukup-cukup indah ...:D TETAPI masa itu sudah berlalu ....masa itu tak sama dengan sekarang ....aku amat rindu kan masa itu ...aku harap masa itu akan datang kembali ....supaya aku boleh rasa kebahagiaan bersama rakan 2.......begitu indah untuk aku meningati memori itu ....walaupun aku dah meningkat remaja ...walaupun aku tak dapat main bunga api dengan kawan2 macam dulu ..tapi yang penting AKU ADA SEMANGAT RAYA .....
kegirangan dimalam raya ..dan ditemani cahaya keindahan bunga api ..yang terukir dilangit ....hahahaha....seronok melihat kelatah adik aku dan anak jiran sebelah bermain bunga api ....

Thursday, 16 August 2012

cuti penggal , kebahagiaan * * *

assalam .....tadi hari last persekolahan sebelum cuti penggal ...hahaha ramai kekawan tak datang sekolah .....budak kls saya hanya datang 10 orang saje yang datang budak lelaki kelas aku 2 orang je datang ...muadzzam dan punganes yang selebih nye semua perempuan .....agak bosan jugak lah ..sebab budak lelaki geng kaki bising seorang pun tak datang ....lama -kelamaan kelas menjadi semakin sunyi tiada dengar lagi suara manusia2......hanya dengar bunyi kipas....hanya tinggal aku dan jugak kawan2 kelompok aku ...untuk hilangkan kesunyian ape lagi aku dan juga kawan2 kelompok aku buat satu group and then kiteorang cerita pasal korea , raya , gurau senda .....~~~ WOW ~~~~ suara kita orang kuat seperti 36 orang je dalam kelas ...punye gelak kuat nya...HAHAHA memang bess lah ....tapi yang sedih nya tengku tak ada ..tengku dah balik kampung ..di kelantan ..tak sempat nak ucapan kan "SELAMAT HARI RAYA "....HMMMMM...agak lama jugak lah kite orang bersembang .....buat lawak ....seronok dapat gelak ketawa bersama2 kawan kelompok ku ...<3....lepas tu rehat, time rehat pulak aku dan kawan kelompok ku berpecah ...kawan kelompok ku pergi ke bilik jahitan dan aku ,hama , and mardhiah pergi bilik UBK...buat latihan matematik sambil lepak2 dengan cikgu tomok....hahaha di bilik UBK aku agak senyap sebab segan ada cikgu lelaki ....aku berada di dalam bilik UBK selama 20 minit macam tu la tak lama pun ....sebab masa rehat pun tak panjang ...habis time rehat aku bertemu kembali kawan kelompok ...kiteorang duduk dan rehat kejap sebab penat wook naik tangga ....naik tangga tu macam mendaki gunung kinabalu..aduuussss.....lepas kiteorang rehat .. aku dan juga kawan kelompok kemas kelas ...ala maklum laa hari ini last school day sebelum cuti penggal.....penat betul kemas satu kelas .....penat nye ~~~~~~ haaiiishhh....aku duduk seketika untuk mengambil angin .....tetiba aku gelak seorang diri ...kerana kelaka tengok keletah kawan kelompok ku mem bersihkan kelas ...hahaha...lepas tu , aku bangun dari kerusi dan terus kan balik kerja kemas aku ....YEAH!!!! akhir nye siap juga kemas kelas ...YES... aku menghembus kan nafas kelegaan .....alhamdulilah ....lepas itu, cikgu ade buat pengumuman ::: semua murid diharap turun ke lobby sekarang untuk majlis bersalam -salaman::: aku dan kawan kelompok ku turun tiba di lobby aku nak kawan kelompok ku cepat2 mengambil tempat duduk...sebab kalau lambat tak dapat tempat duduk....aku dan juga kawan pun duduk ....selepas itu, ada ucapan daripada cikgu rani , cikgu azwan dan akhir sekali ucapan dari pengetua....hahaha lepas tu pelajar perempuan bersalaman dengan guru perempuan ..manakala yang lelaki bersalaman dengan guru lelaki...lepas tu , semua pelajar balik .... aku dan juga kawan kelompok berpelukan ..dan saling minta maaf.....lepas tu suasana sekolah semakin sunyi ...sunyi...time nak balik tu aku , kakak aku , sis jos dan sis sabrienaz kiteorang dapat bergambar dengan cikgu tomok dan cikgu effenddy....besss laaaa.....kiteorang cuti selama seminggu .... terime kasih ya allah kerana engkau memberi aku untuk memerasai kebahgiaan itu ...

Sunday, 12 August 2012

~ ~ ~ kepuasan , kepenatan , kesyukuran ~ ~ ~

Assalam....adusshh ~~~ sehari suntuk tolong ibu dekat dapur....membikin kuih raya....alah maklumlah raya kan dah nak dekat...ni pun baru habis membuat kuih raya.....fuh... Melepaskan nafas kelegaan....sehari suntuk berhadapan dengan kuali yang panas....maasyallah...hanya allah yang mengetahui bertapa panas dan dahaga nya  berdiri di depan kuali yang panas....aku tidak pempersoalkannya...tapi  di sebaliknya  aku bersyukur kepada yang maha esa kerana bagi aku nafas  sampai hari ini....alhamdulilah... Aku seronok kerana tahun ini sampai juga untuk aku membuat kuih raya.... sehari suntuk di rumah ku sendiri terdapat  kisah seronok , penat , bersyukur, bangga...kena marah dengan ibu pun ada ...maklum laa diri ini baru belajar bagaimana bikin kuih raya....terima kasih ibu kerana leteran mu ...aku berjaya ...menghasilkan satu jenis kuih raya... Hari ini walaupun aku penat membuat kuih rAya tapi akhir sEnYuMaN terukir di bibir kerana melihat kelatah adik2 ku....hahaha........terima kasih ya allah kerana kau membuat diriku mampu untuk tersenyum pada hari ini....

Friday, 10 August 2012

" SENYUM "

Assalam....fuh ~~~ dah lama banget tak update blog....hahaha...bukan tak nak update tapi tak ada idea untuk menaip....tapi hari ini ada cerita nak diluahkan di sini....!.. SENYUM....senyum memang manis di pandang...tambah2 lagi ....perempuan....bila perempuan senyum..menyerlah keayuannya....hehe....aku suka melihat orang senyum.....tapi mampukah diri ku untuk senyum setiap hari , masa , minit , dan saat ...mampukah aku.???.... Disaat kita gembira  dan bahagia kita mampu mengukir kan senyuman tetapi mampukah kita mengukir senyuman tika kita di landa masalah ?.... * ya allah berikan lah aku kekuatan untuk selalu senyum......walaupun diri ini di landa masalah

Saturday, 4 August 2012

sehari sebelum pergi KL....

ASSALAMUALAIKUM .... semua hari saya nak share story with u all.....esok saya pergi KL ...dengan kawan2 dan guru2 SMK sentosa.....waaahhhh..rasa x sabor2...nak menunggu hari esok ..AHHAHAHA....malam ni lepas packing2 barang ...terus tido...sbb esok kene bangun awal pagi ...esok  kene tunggu kat sekolah pukul 5:15 pagi.....awal kan2..tapi x pe bukan selalu pun bangun awal ..kan2.....wahhhh besssttt laaaa....petang ni nak siap2 top up ..sbb esok boleh main mesej dgn boyfriend kite MINWOO....hehe..........mai ke bawah ...
         

ni MINWOO......:P
                                           
                                             




                                                           

study group bersama kawan

wah arini dapat buat study group bersama tengku , hama , amirin dan cikgu helmi (emikechik) di bilik UBK....
seronok nye.....hari ni kite orang belajar subjek math & sc......susah sesangat buat soalan math td .aaaaarrrrrrgggghhhhhh........nasib baik laa ade cikgu helmi dan amirin ......tlong  kiteornag jawab soalan math dan sc ......terime kasih banyak2......kiteorang belajaq dri pukul 10:00 ~ 2:30 ptg.......lame tuuu...tapi kiteorang rase baru 30 minit ...masa berlalu semakin cepat ......aduh penatnye........hmmm.....tapi tak apa.....kalau nak pandai mestilaa kene susah2....dulu ..walaupun badan rase penat ...tekak rase dahaga...perut berbunyi....tapi hari ni saya dapat bawak balik ilmu yang cikgu dan amirin ajar ke rumah....

hari ini aku rase aku paling berilmu...terima kasih cikgu kerana banyak membantu saya dalam masalah-2 math  yang saya tak tahu ...alhamdulilah saya faham saya faham segala tunjuk ajar cikgu......ya allah ya tuhanku tambahkan la lebih banyak ilmu .....beri kan laa aku kefahaman ketika cikgu tunjuk ajar...agar aku dapat terime segalanya dengan mudah  ..tajam kanlah daya ingatan ku .....

Thursday, 12 July 2012

suatu hari di majlis perkahwinan di kampung


assalamualaikum semua ... pada 8/7/12 ialah hari perkahwinan akk sedara saya ..nama akk sedare sye AZILLA..................saya  rasa seronok sangat sbb akk saudara saya kahwen ....lagi satu majlis tu dilangsung kan kat kampung memang besss laaa   .....fuuuhhhh....mcm tak percaya ...tapi ape nak buat jodoh nak buat mcm mane kan2...suami akk sedare saya handsome giler...waaaahhhh ..first time tgk suami akk sedare saya perrrr jatuh hati kat suami  akk sedare saya ...hahaha..shhh...Alhamdulilah ..ramai juga orang2 yang datang  majlis perkahwinan ......ramai jugak org bagi hadiah kat akk sedare sye...jelous betul....asyik akk sedare sye je yang dapat hadiah ....gerammm betul...!!!! hahaha gurau je...baju pengantin akk sedare sye warna merah ......pelamin die pun warna merah ..amboi merah belakooo....nak tgk x gambar pelamin ...mai sini ...ate dekat2 lee sikit .... 




haaaaa ni dia  pelamin tuuu....lawa kan2..# peace#
                              
    nak tak tgk gambar my mom and my father at pelamin ..their so sweet ...fuuhhhhkalau nak tgk main sini ...scroll ke bawah ......




nia laaa my mom and my father ...sweet x...pewiiitttt...
love u ....muaaaaahhhh#

ni adik saya yang sebok nak bergambar sekali .....
anyway love u all
                                         


                                                  
  sory gambar saya xde sbb time saya sibuk .....hmmm sedih sbb x dapat bergambar lagi satu saya sedih sbb saya dan family kene balik awal kerana esok hari persekolahan ...so nak tak nak kene balik kampar jugak.....hmmmm :'(...tapi x pe anyway i really enjoy that day ....walau ape pun saya enjoy sangat sbb dapat juga sedare - mare  walau pun kejap je....heheh ...waaaahhhhh......  kepada akk azilla tahniah ye sbb dah jadi bini orang ...tahniahhhh....saya semua.....sampai sini saje story beest sye ....take care semua ..bye assalamualaikum ....^^